Luigi Attademo 04, 05, 06.06.2019

Follow Us
Facebook Instagram YouTube

Nga Italia do të jetë I ftuar Luigi Attademo, i cili do të performojë më 4, 5
dhe 6 qershor. Luigi është një kitarist klasik i cili ka një karrierë të madhe
muzikore në Itali dhe në Evropë. Ai u diplomua në konservatorin G. Verdi të
Torinos në vitin 1992.
Luigi Attademo ka fituar në shumë festivale dhe ka dhënë premiera
botërore e veprave bashkëkohore, të tilla si Angelo Gilardino Concerto për
kitarë dhe orkestër Leçons de Ténèbres ose numrin e katër studimeve për
kitarë Alessandro Solbiati në Radio3 RAI dhe Rete Toscana Classica. Ai
punon në muzikë dhome me partnerë të rëndësishme të tillë si Fabio
Bagnoli, Francis Dillon, Francesco Gesualdi, Stefano PARRINO Cristiano
Rossi, kontrapunkt i ri dhe me Quartetto di Kremones.
Ai ka punuar në arkivat e Andrés Segovia Fondacionit (Linares- Spanjë),
katalogimin e dorëshkrimeve, duke zbuluar dorëshkrime të panjohura të
kompozitorëve të njohur si Jaume Pahissa, Alexandre Tansman, Gaspar
Cassadò dhe të tjerët. Pas zbulimit të kompozime të reja në arkivat e
Segovia, dorëshkrimit të parë të Suite Compostelana dhe Cancion dhe
Dance 10 nga Federico Mompou, copa Quatre nga Lennox Berkeley,
variacionet Theme et nga Fernande Peyron, dhe të tjerët.
Luigi Attademo ka regjistruar një CD dedikuar për Scarlatti Sonatat në vitin
1999, dhe një CD me transkriptimet e Bach në vitin 2000, të dyja botuar
nga etiketë italiane Nicholas. Së fundmi Luigi ka regjistruar nje CD me një
kitare historike Antonio De Torres titulluar Spanish Portrait.
Luigi Attademo ka një doktorature në filozofi me një tezë mbi interpretimin
muzikor. Ai bashkëpunon me disa revista të specializuara si Guitart,
Seicorde, Journal of Music, Filozofia etj.
Në date 4 qershor do të jetë recital solo në Korce ne sallën e e Teatrin
A.Z.Cajupi. Do të jetë nje repertor I përzgjedhur I muzikës spanjolle, në
promovim dhe të diskut më të ri të Luigit, Spanish Portrait.

Luigi do të performoj në datë 5 qershor në Durrës, në duo me violistin e
kuartetit të kremonës Simone Gramaglia, në hollin e Muzet Arkeologjik.


Në datë 6 qershor Luigi do të përmbyll turin e tij të parë në Shqipëri , në
Tiranë duke dhënë koncertin e tij tek salla e koncerteve Tonin Harapi.

Close Bitnami banner
Bitnami