• Albania Guitar Festival

  01.06.2024 - 30.06-2024
 • Albania Guitar festival

  01.06.2024 - 30.06-2024
 • Albania Guitar festival

  01.06.2024 - 30.06-2024
 • Albania Guitar festival

  01.06.2024 - 30.06-2024
 • Albania Guitar festival

 • Albania Guitar festival

Follow Us
Facebook Instagram YouTube

Njoftime

Albania Guitar Festival – Ed. II, 2018

“E vetmja gjë më e bukur se një kitarë janë dy kitara.” Kjo është shprehja e Frederic Chopin, kompozitori dhe…

“Mirëmëngjes Shqipëri” Tinguj kitare – Denis Bizhga “7 Shkurt 2017”

http://rtsh.al/ https://www.facebook.com/RadioTelevizioniShqiptarRTSH/ https://twitter.com/RTSHALBANIA Të drejtat mbrohen nga: OnAir.FM www.facebook.com/onairfmnetwork

Albania Guitar Festival Prf.Drilon Cocaj

Festivalet muzikore jane pjese e aktiviteteve artistike te qyteteve qe kane nje identitet kulturor, Albania Guitar Festival eshte nje aktivitet…

Albania Guitar Festival

Festivalet muzikore jane pjese e aktiviteteve artistike te qyteteve qe kane nje identitet kulturor, Albania Guitar Festival eshte nje aktivitet…

Aktivitetet

MASTERCLASS

Festivali do të ketë një hapsirë dedikuar masterklaseve me disa nga Profesorët e ftuar, sipas një programi të paracaktuar. Të gjithë të interesuarit mund të na kontaktojnë në adresën elektronike...

CONCERTS

Koncertet do të zhvillohen përditë, nga artistë të ndryshëm nga datat 4 Qershor 2019 - 8 Qershor 2019, si dhe me një koncert në datë 15 Gusht 2019.

COMPETITION

Regulations Albania International Guitar Competition 7 – 10 December 2023   ONLINE  Edition Solo guitar Albania International Guitar Festival is organizing the 4-th International Competition for Classical Guitar, which will be...

It is a real pleasure for me to salute the Albania Guitar Festival and its creator and soul, Denis Bizhga. Maestro Bizhga is, besides a great artist of the guitar, a constant collaborator of the Embassy, and so it is fitting that we enthusiastically support his initiative. Recitals, films, master classes, will take place as part of its program, providing something interesting for everyone. Moreover the Festival is aimed at educating the younger generation in the guitar, and to spread in Albanian society the musical culture and specially the interest for so spanish an instrument, to which so many great musicians, composers and interpreters, both Spaniards and of other nationalities, have dedicated their best efforts. It is an occasion for spreading the knowledge of some of the best music ever written in my country, and so I eagerly recommend anyone interested in spanish culture, and I know very well there are many Albanians to do so, to take part in the Festival. I sincerely wish the Albanian Guitar Festival and Maestro Bizhga the success they deserve, and I am sure they will attain.

H.E Ambassador of Spain in Albania
Vicente Canelles

Honor Member of
Albania Guitar Festival

Rreth nesh

ABOUT US

DENIS BIZHGA

Drejtor Artistik

“Albania Guitar Festival “ është një aktivitet që ka si qëllim të përhapë një kulturë dhe edukatë muzikore për brezin e ri. Festivali do të ketë aktivitete në të gjitha qytetet e Shqipërisë, me calendar vjetor, si një artaksion kulturor dhe edukues. Duam që të krijojmë një traditë dhe një vazhdimësi, në mbështetje të muzikantëve të rinj, duke organizuar evente
të ndryshme muzikore si koncerte,  masterklase dhe kompeticione.
Festivalet muzikore janë pjesë e aktiviteteve artistike të qyteteve që kanë një identitet kulturor. Jeta artistike e Tiranës I mirëpret këto lloj aktivitetesh sepse sjellin risi dhe cilësi në nivelin kulturor kryeqytetas.
Do të jetë një platform bashkëpunimi ndërmjet institucioneve shtetrore dhe subjekteve private, brenda dhe jashtë vendit.

Një rol të rëndësishëm do ti jepet partneritetit me festivalet dhe kompeticionet e rajonit, si mënyra më e mirë e shkëmbimit të eksperiencave pedagogjike, artistike dhe
organizative.
Në mbështetje të projekteve me tematikë sociale, do të oganizohen koncerte dhe leksione për të kontribuar në krijimin e një platform në ndihmë të personave në nevojë.
Në këtë festival do të marrin pjesë kitaristët me origjinë shqiptare që luajnë në skenat më të rëndësishme europiane, si edhe artistë të huaj me famë ndërkombëtare.

Partners & Sponsors

Na Kontaktoni

Get in touch

Kontakt

Denis Bizhga

Drejtor Artistik

Rr. Vaso Pasha, P.26, Shk.4, Ap.29

00355 68 20 42 461

Close Bitnami banner
Bitnami