Follow Us
Facebook Instagram YouTube

ABOUT US

DENIS BIZHGA

Drejtor Artistik

“Albania Guitar Festival “ është një aktivitet që ka si qëllim të përhapë një kulturë dhe edukatë muzikore për brezin e ri. Festivali do të ketë aktivitete në të gjitha qytetet e Shqipërisë, me calendar vjetor, si një artaksion kulturor dhe edukues. Duam që të krijojmë një traditë dhe një vazhdimësi, në mbështetje të muzikantëve të rinj, duke organizuar evente
të ndryshme muzikore si koncerte,  masterklase dhe kompeticione.
Festivalet muzikore janë pjesë e aktiviteteve artistike të qyteteve që kanë një identitet kulturor. Jeta artistike e Tiranës I mirëpret këto lloj aktivitetesh sepse sjellin risi dhe cilësi në nivelin kulturor kryeqytetas.
Do të jetë një platform bashkëpunimi ndërmjet institucioneve shtetrore dhe subjekteve private, brenda dhe jashtë vendit.

Një rol të rëndësishëm do ti jepet partneritetit me festivalet dhe kompeticionet e rajonit, si mënyra më e mirë e shkëmbimit të eksperiencave pedagogjike, artistike dhe
organizative.
Në mbështetje të projekteve me tematikë sociale, do të oganizohen koncerte dhe leksione për të kontribuar në krijimin e një platform në ndihmë të personave në nevojë.
Në këtë festival do të marrin pjesë kitaristët me origjinë shqiptare që luajnë në skenat më të rëndësishme europiane, si edhe artistë të huaj me famë ndërkombëtare.

February 9, 2019
Close Bitnami banner
Bitnami